Holandská kvalita do Vaší domácnosti – to je ALTECH

Zpět na výpis

Holandská mastková kamna, která září svým designem a kvalitou? Ručně vyráběný kámen po kameni? Ano! Značka Altech již pár desítek let vyrábí nádherná mastková kamna s přepychovou kvalitou.

Ručně vyráběná mastková kamna, která jsou na světě již více než čtyři desetiletí a vznikla v holandském městě jménem Hoevelaken. Síla mastku s inovativními technikami, kde výsledek je nádherná atmosféra domova a hlavně intenzivní teplo, které lze přirovnat k teplu pod přikrývkou.  Ano, zmínka je o značce Altech a jejich akumulačních mastkových kamnech, která jsou vyrobena poctivě a kvalitně.

Obrázek 1 Logo Altech

 

Společnost Altech byla založena v roce 1984 v Nizozemsku. Inspirací pro tento krok byla mastková kamna dovezena z Ameriky. Později přešli na vyrobu vlastních kamen a díky tomu, že tato značka funguje již několik desetiletí, můžeme s jistotou říct, že byli a stále jsou velice úspěšní. Jejich cílem je spojit moderní technologie s tradičními hodnotami, aby vytvořili kamna taková, která jsou funkční i esteticky příjemná. V jejich nabídce můžeme najít produkty designové, klasické a i moderní.

 

Jejich výrobky jsou vyrobeny z 80% z přírodních materiálů (mastku, který se těží v Brazílii). Mastek do sebe zvládne uchovat teplo, které je rovnoměrně rozloženo a dále postupně uvolňováno do svého okolí i hodiny po vyhasnutí ohně. Tudíž tato kamna nabízí minimální spotřebu paliva, jelikož se nemusí dřevo přikládat tak často, jako je to u běžných kamen. Tento fakt navíc prospívá jak životnímu prostředí, tak i Vaší peněžence. Teplo uvolňované z mastku, je srovnatelné s infračerveným teplem slunce, které je pro nás nejpřirozenější. A kdo by se i v chladných zimních dnech nechtěl cítit jako na sluníčku?

 

Obrázek 2 Mastková kamna značky Altech na dřevo

 

S mastkovými kamny budete mít lepší vnitřní klima domu, protože nevedou k tak velké cirkulaci vzduchu, jako je to u běžných ocelových nebo litinových kamen. Vzduch tolik nevysychá a nedochází k pocitu dusna v místnosti. Navíc všechny výrobky Altech splňují normu ECODESIGN, která byla zavedena Evropskou unií od 1.ledna 2022, kvůli zlepšení ovzduší od emisí.

 

Mastkový kámen má ze všech druhů kamene nejvyšší tepelnou odolnost a akumulační kapacitu na jeden kilogram váhy. Schopnost absorpce tepla mastku je více než dvojnásobná oproti jiným typům kamene a vedení tepla je asi 10krát rychlejší. Díky tomu je mastek velmi vhodný materiál pro stavbu kamen.

 

Obrázek 3 Mastková kamna značky Altech na pelety

 

Další výhoda u této značky je možnost si vybrat, jestli chcete kamna na dřevo či na pelety. Kamna na pelety nejsou na přívod elektřiny, tudíž můžete topit kdykoliv a kdekoliv. Zároveň se z kamen na pelety dají díky vyndavacímu roštu udělat snadno jedním krokem i kamna na dřevo.

 

Stále nejste přesvědčeni o výhodách kamen Altech? Přečtěte si shrnutí výhod:

  • Kamna Altech produkují infračervené teplo, které je srovnatelné se slunečním teplem
  • Teplo se uchovává do kamene a uvolňuje se ještě hodiny po vyhasnutí ohně
  • Mastek přispívá k lepší kvalitě vzduchu, který není tak suchý a snadněji se dýchá
  • Teplo je v domě rozloženo rovnoměrně, jako u běžných kamen
  • Kamna jsou vyráběny ručně v té nejvyšší kvalitě

Více o mastku si můžete přečíst  v našich dalších článcích Každodenní používání mastkových kamen nebo O mastku a Norsk Kleber.

V případě dotazů nás neváhejte kontaktovat

Vaše FLAMEN-krby

 

Mohlo by vás dále zajímat

Jak vybrat ideální krb nebo kamna pro Vaši domácnost

Vybrat správný krb nebo kamna pro Váš domov může být zásadní rozhodnutí, které ovlivní nejen atmosféru a estetiku prostoru, ale i Vaše náklady na vytápění a ekologickou stopu. Jak se zorientovat v široké nabídce modelů, materiálů a značek Vám zodpovíme v následujícím článku. Poradíme Vám několik klíčových faktorů, které Vám pomohou vybrat ten správný krb a zjednoduší proces rozhodování.

For Arch 2024

  • Autor: krby
  • Kategorie: Aktuality
  • Datum: 8 září, 2024

Krby a kamna: ideální volba pro vytápění Vašeho domova!

Když přemýšlíte o ideálním způsobu vytápění vašeho domova, kamna a krby se mohou stát fascinující volbou, která nabízí unikátní kombinaci krásy, účinnosti a pohodlí. Přesvědčte se sami!

Máte zájem o realizaci krbu?

Volejte +420 731 170 480 nebo pište na flamen@flamen.cz

Máte-li zájem o cenovou nabídku nebo dotaz k některému produktu,
využijte formulář níže nebo využijte některý z kontaktů.

    * Povinná pole
    Odesláním souhlasím se zpracováním údajů z formuláře za účelem zpracování nezávazné cenové kalkulace. Více informací na: ochrana osobních údajů.
    • Široký sortiment

      Jsme jediný výrobce v Evropě, který má takto široký sortiment designových závěsných i centrálně stojících krbů.

    • Výborné ceny

      Pořiďte si kvalitní designovy prvek za cenu obyčejné vložky, který splňuje přísné ekologické a emisní normy ECODESIGN.

    • Rychlost realizace

      Nejžádanější modely máme skladem nebo k dodání do 1-3 měsíců. Realizace trvá v průměru 1-5 dní

    • Rocal
    • Norsk Kleber
    • Thorma
    • Altech
    • Cocoon
    • Clementi

    Navštivte naši
    vzorkovou prodejnu

    Rádi byste viděli produkty osobně? Zavolejte nám, domluvíme si termín konzultace a my Vás provedem naším showroomem.

    8:00 - 15:30 - Brandýs nad Labem, Nábřeží 122/6, 250 01

    Objednat se   nebo volejte 226 886 473