Proč začít se stavbou krbu v létě?

Zpět na výpis

  • Autor: Petra Limberská
  • Datum: 2 února, 2024

Pokud čtete tyto řádky, tak se pravděpodobně necháváte kolébat představou kouzelného živého ohně u vás doma a zajímá vás, proč se stavbou začínat, když je venku 30°. Nebo jste jako většina budoucích majitelů krbu a stavbu pohodlně odkládáte až na zimu.

Ruku na srdce, většinu z vás by asi nenapadlo začít stavět krb v létě. Právě proto jsme pro vás sepsali tento článek. Léto totiž klepe na dveře a přichází ideální období, kdy s realizací začít. Je tomu tak zejména z následujících důvodů.

1. Dostupnost vhodné vložky

I nejlépe zásobovaní výrobci krbových vložek nemusí být v případě atypických technických požadavků připraveni ihned. Na takovou vložku můžete čekat klidně i několik měsíců a v případě, že se k samotnému rozhodnutí rozhoupete až na podzim či v zimě, můžete být nakonec dost rozmrzelí.

Toto se vám v létě, kdy je do prvního zažehnutí vnitřního ohně ještě dost dlouho,  s největší pravděpodobností nestane.

2. Speciální cenové nabídky v letních měsících

A protože prodeje krbů v létě výrazně klesají, nabízí mnozí obchodníci své výrobky a služby za zvýhodněné ceny. Jedná se totiž o podobnou situaci, jako je nákup dárkového balícího papíru den po Vánocích. Podobné situace se můžete dočkat i u instalačních pracovníků, kteří jsou v červnu, červenci i srpnu logicky mnohem méně vytížení.

3. Dostupnost instalatérů krbových vložek

Je to jednoduché. Jak jsme si již řekli, technici a montéři nejsou v létě tak zaneprázdněni a váš krb tak může být již brzy po zkontaktování daného pracovníka hotov. Vy se pak budete moci v klidu a bez starostí věnovat nabitému letnímu programu. A až pak na podzim začnou přicházet první chladné dny, vy budete připraveni – nikoli ve stresu.

Nebylo by to tedy příjemné, kdybyste už na podzim měli krb hotový? Pak byste se na zimu možná i více těšili. Většina lidí samozřejmě jedná přirozeně opačně. Vše začínají řešit až když potřeba tepla nastane. Věřte však, že i přes tu sílu okamžiku se vám do toho nebude chtít. V zimě totiž doma chceme prožívat spíše klid a pohodu. Mnoho lidí pak proto stavbu krbu zase odloží na příští rok.

Mohlo by vás dále zajímat

Jak správně topit v krbu a na co je důležité nezapomínat

Každý majitel krbu nebo krbových kamen ví, že správné topení vyžaduje pozornost a pravidelnou péči. Pokud se jim nevěnujete, můžete čelit problémům jako je dým z krbu, vyšší spotřeba dřeva a zkrácení životnosti krbu a komínu.

  • Autor: Petra Limberská
  • Kategorie: Rocal
  • Datum: 21 března, 2024

Vybíráme krb či kamna do dřevostavby a nízkoenergetického domu

Pro mnoho architektů, projektantů a koncových zákazníků je instalace krbů a kamen do dřevostaveb a nízkoenergetických domů velkou výzvou. V tomto článku se podíváme na nejdůležitější aspekty instalací těchto topidel na dřevo. Těmi jsou primárně výkon spotřebiče a stavebně-konstrukční připravenost domu.

  • Autor: Petra Limberská
  • Kategorie: Rocal
  • Datum: 20 prosince, 2023

Jak správně čistit a udržovat kamna na dřevo?

Jedním z hlavních aspektů při výběru kamen na dřevo je obvykle i náročnost jejich čištění a celkové péče. Přestože je dřevo skvělým palivovým zdrojem pro efektivní výrobu tepla, vyžaduje tento způsob topení jistou údržbu navíc.

  • Autor: Petra Limberská
  • Kategorie: Rocal
  • Datum: 12 prosince, 2023

Máte zájem o realizaci krbu?

Volejte +420 731 170 480 nebo pište na flamen@flamen.cz

Máte-li zájem o cenovou nabídku nebo dotaz k některému produktu,
využijte formulář níže nebo využijte některý z kontaktů.

    * Povinná pole
    Odesláním souhlasím se zpracováním údajů z formuláře za účelem zpracování nezávazné cenové kalkulace. Více informací na: ochrana osobních údajů.
    • Široký sortiment

      Jsme jediný výrobce v Evropě, který má takto široký sortiment designových závěsných i centrálně stojících krbů.

    • Výborné ceny

      Pořiďte si kvalitní designovy prvek za cenu obyčejné vložky, který splňuje přísné ekologické a emisní normy ECODESIGN.

    • Rychlost realizace

      Nejžádanější modely máme skladem nebo k dodání do 1-3 měsíců. Realizace trvá v průměru 1-5 dní

    • Rocal
    • Norsk Kleber
    • Thorma
    • Aduro

    Navštivte naši
    vzorkovou prodejnu

    Rádi byste viděli produkty osobně? Zavolejte nám, domluvíme si termín konzultace a my Vás provedem naším showroomem.

    8:00 - 15:30 - Brandýs nad Labem, Nábřeží 122/6, 250 01

    Objednat se   nebo volejte 226 886 473