Krby a kamna: ideální volba pro vytápění Vašeho domova!

Zpět na výpis

  • Autor: krby
  • Datum: 29 srpna, 2024

Když přemýšlíte o ideálním způsobu vytápění vašeho domova, kamna a krby se mohou stát fascinující volbou, která nabízí unikátní kombinaci krásy, účinnosti a pohodlí. Přesvědčte se sami!

Ať už renovujete svůj interiér nebo hledáte nové způsoby, jak zvýšit energetickou efektivitu svého domova – kamna a krby mají co nabídnout. V tomto článku se podíváme na to, proč jsou kamna a krby skvělou volbou pro vytápění a jak mohou přispět k vaší spokojenosti, komfortu a pohodlí.

Obrázek 1 – Krb ROCAL D-7 realizace

  • Estetická hodnota a neodolatelná atmosféra

Jedním z největších lákadel kamen a krbů je jejich schopnost vytvořit jedinečnou atmosféru. Jsou nejen zdrojem tepla, ale také estetickým prvkem, který kladně ovlivní prostředí v domácnosti. Oheň má zvláštní kouzlo, které moderní topné systémy nedokážou napodobit. Plápolající plameny vytváří pocit pohody a klidu, což je důvod, proč jsou krby často považovány za ústřední prvek pokoje v interiéru. Navíc mnoho lidí považuje estetiku krbu za tradiční a elegantní, což dodává domovu nezaměnitelný charakter, který obohatí design a vytvoří příjemné místo pro trávení času s rodinou a přáteli.

Tip: Skvělým příkladem designu a estetiky jsou naše krby ROCAL. ZDE

  • Účinnost vytápění a efektivní využití paliva

Moderní kamna a krby jsou často navrženy s vysokou účinností, aby maximálně využívaly energii z paliva na teplo. Novější modely krbů a kamen jsou vybaveny technologiemi, které maximalizují využití paliva a minimalizují množství emisí, což znamená lepší výkon a nižší náklady.

Tip: Při výběru krbu nebo kamen se zaměřte na modely s vysokou účinností a nízkými emisemi, abyste maximalizovali úspory a ekologické přínosy. Kamna, které tyto požadavky splňují jsou například peletová kamna Altech. ZDE

Obrázek 2 – Peletová kamna ALTECH, která nepotřebují elektřinu

  • Energetická nezávislost

Kamna a krby mohou poskytnout energetickou nezávislost, kterou u jiných topných systémů nemusíme najít. Pokud máte kamna či krb, můžete využívat místní paliva, jako je dřevo nebo pelety, které vám dávají flexibilitu a můžou pomoci ušetřit na nákladech za energie. Tato nezávislost může být zvláště cenná v oblastech s vysokou cenou energie nebo v oblastech, kde jsou časté výpadky dodávek.

  • Úspora nákladů

Investice do kamen nebo krbu se může ukázat jako ekonomicky výhodná. Při správném použití mohou kamna a krby pomoci snížit náklady na vytápění. Cena dřeva nebo pelet bývá nižší a dostupnější než cena elektřiny nebo plynu, zejména pokud je palivo získáno z místních zdrojů. Dále, moderní kamna a krby jsou často vybaveny různými regulátory a termostaty, které optimalizují spotřebu paliva, čímž pomáhají snižovat náklady na vytápění.

Tip: Série moderních krbových vložek ROCAL Habit jsou vybaveny regulací přívodu vzduchu a dalšími funkcemi pro optimalizaci spalování. ZDE

 

Obrázek 3 – Krbová kamna ROCAL Habit 80 realizace

  • Ekologické aspekty

I když spalování dřeva nebo pelet může mít ekologické dopady, moderní krby a kamna jsou navržena tak, aby byla co nejšetrnější k životnímu prostředí, tedy s ohledem na ekologii. Zajišťují, že spalování paliva probíhá efektivněji, s nižšími emisemi a menším vlivem na životní prostředí. Výběrem kvalitního zařízení můžete přispět k udržitelné a ekologické domácnosti.

Tip: U ekologických krbů a kamen najdeme certifikát ECODESIGN, který máme u celého našeho sortimentu.

  • Dlouhá životnost a snadná údržba

Kamna a krby mají často dlouhou životnost, což znamená, že mohou být výhodnou investicí na mnoho let. Pravidelná a snadná údržba, jako je čištění skla a kontrola komína, může pomoci udržet jejich výkon a prodloužit jejich už tak dlouhou životnost.

Tip: Kamna s nejvyšší životností  jsou vyrobena z kvalitních materiálů, mají robustní konstrukci a jsou navržena tak, aby vydržela dlouhodobé používání. Například naše mastková akumulační kamna. ZDE

Obrázek 4 – Kamna NORSK KLEBER Domino 3+2 realizace

 

SHRNUTÍ

Kamna a krby představují atraktivní volbu pro vytápění, která kombinuje estetické výhody, účinnost a ekonomické úspory. Mohou dodat vašemu domovu nejen teplo, ale i jedinečnou atmosféru a pohodlí. Při zvažování možností vytápění jsou kamna a krb skvělou volbou, která přináší řadu výhod, od snížených nákladů až po ekologičtější provoz. Pokud toužíte po stylovém a efektivním řešení vytápění, kamna a krby by mohly být právě tím, co hledáte.

 

Pokud máte zájem o jakýkoliv produkt či potřebujete jen poradit, neváhejte nás kontaktovat! Rádi Vám se vším pomůžeme.

Vaše FLAMEN-krby 

Přečtěte si naše další články: Tunová akumulační mastková kamna Altech – síla skrytá v eleganci nebo Srovnání ceny designového závěsného krbu a běžné krbové vložky a další zde.

Mohlo by vás dále zajímat

Tunová akumulační mastková kamna Altech - síla skrytá v eleganci

Tito velikáni holandské značky Altech představují nejnovější přírůstek v sortimentu Flamen! Jejich schopnosti Vás dostanou, jejich elegantní vzhled Vás nedchne a robustních kamen vám zatají dech. Věřte, že s modelem Max Massive neuděláte chybu. Váš interiér bude krásně vyhřátý a navíc vizuálně senzační!

  • Autor: krby
  • Kategorie: Altech
  • Datum: 5 srpna, 2024

Srovnání ceny designového závěsného krbu a běžné krbové vložky

Myslíte, že designový závěsný krb musí být podstatně dražší než běžná krbová vložka? Kdepak! Stojí skoro stejně!

  • Autor: krby
  • Kategorie: Rocal
  • Datum: 24 července, 2024

Zahajte letní sezonu s novinkami do zahradních kuchyní

Léto je tady! Ke slunečným dnům patří více stráveného času venku a příjemné chvíle s rodinou a přáteli. Co by to ale bylo za setkání bez dobrého jídla! Představujeme Vám naše novinky na léto 2024, kterým prostě nelze odolat!

Máte zájem o realizaci krbu?

Volejte +420 731 170 480 nebo pište na flamen@flamen.cz

Máte-li zájem o cenovou nabídku nebo dotaz k některému produktu,
využijte formulář níže nebo využijte některý z kontaktů.

    * Povinná pole
    Odesláním souhlasím se zpracováním údajů z formuláře za účelem zpracování nezávazné cenové kalkulace. Více informací na: ochrana osobních údajů.
    • Široký sortiment

      Jsme jediný výrobce v Evropě, který má takto široký sortiment designových závěsných i centrálně stojících krbů.

    • Výborné ceny

      Pořiďte si kvalitní designovy prvek za cenu obyčejné vložky, který splňuje přísné ekologické a emisní normy ECODESIGN.

    • Rychlost realizace

      Nejžádanější modely máme skladem nebo k dodání do 1-3 měsíců. Realizace trvá v průměru 1-5 dní

    • Rocal
    • Norsk Kleber
    • Thorma
    • Altech
    • Cocoon
    • Clementi
    • Jotul

    Navštivte naši
    vzorkovou prodejnu

    Rádi byste viděli produkty osobně? Zavolejte nám, domluvíme si termín konzultace a my Vás provedem naším showroomem.

    8:00 - 15:30 - Brandýs nad Labem, Nábřeží 122/6, 250 01

    Objednat se   nebo volejte 226 886 473